понеділок, 16 лютого 2015 р.

Афганістан - біль душі моєї...

     Поставте скибку хліба на стакан
І голови схиліть в скорботі вічній
За тих, кого убив Афганістан,
Чиї він душі зранив і скалічив.
О, Україно! Ніжно пригорни
Усіх живих синів своїх, як мати,
Щоб ми уже не бачили війни,
Не чули щоб ніколи звук гармати.
     
     Цього року минуло 26 років з Дня виводу радянських військ з Афганістану, але спогади і біль від тієї страшної війни залишаться в наших серцях назавжди.   
Щоб гідно вшанувати мужність, самовідданість, вірність військовому обов'язку українських воїнів, захиблих у тій нікому не потрібній війні,
16 лютого в КЗ "Таврійська ЗОШ І-ІІІ ступенів"  було проведено виховний захід, присвячений  Дню виводу радянських військ з Афганістану. Виховну годину-спогад "Афганістан - біль моєї душі" підготувала для учнів 6-11 класів класний керівник 7 класу Левада Л.П. Учні мали змогу переглянути змістовні презентації,  відеофрагменти - реальні свідчення трагічних сторінок війни.  Учні 6-11 класів дізналися про початок і причини війни в Афганістані, про героїв-афганців рідного села. Згадали і вшанували пам'ять усіх загиблих хвилиною мовчання. 
Школярі з тривогою, і навіть із сльозами на очах, слухали популярні пісні про Афганістан, а учні 7 класу (Клюєва Є., Ганчева А., Осмоловський В., Гілевич К., Фесюк І.), і 10 класу (Литвиненко Н., Семивол О.) читали поезії про афганську війну, про загиблих у ній героїв. Ніхто не міг стримати у залі сліз.

 
   



      

Немає коментарів:

Дописати коментар