вівторок, 2 грудня 2014 р.

День української мови у початкових класах

Ой, яка чудова – українська мова!
 Не загинула вона у течії віків.
 Мова солов’їна, мова колискова
 Рідного народу і моїх батьків.

Саме мова є душею нації. Без рідної мови жодна людина не здатна почуватися повноцінною частинкою свого народу, його історії та культури. І тому нещодавно у стінах нашої школи пройшов день української мови в початкових класах, який провела вчитель 2 класу Дук Ольга Миколаївна.



Школярі із задоволенням змагалися між собою і зацікавлено розповідали вірші українських письменників, відгадували кросворд «Казкові герої».
Учні початкової школи були поділені на команди. Капітанами були учень 3класу Фесюк Артем і учень 4 класу Петров Артем. Вони самі набирали команду, разом придумували назву командам. Перша команда мала назву «Іменник» (капітан Петров А.), а друга – «Дієслово» (капітан Фесюк А.) Діти із задоволенням змагалися між собою: вирощували слова, відгадували загадки, придумували «теплі» та «смачні» слова, «холодні» та «веселі», складали вірші, використовуючи дані рими.
Весело та цікаво пройшов конкурс «Зрозумій мене», під час проведення якого діти за допомогою міміки та жестів показували фразеологічний вислів, а потім пояснювали його.
А конкурс «Шифрувальник» показав, як діти знають алфавіт і орієнтуються в ньому.
Не залишились осторонь і глядачі. З ними були проведені конкурси «Веселий мікрофон» та «І всерйоз, і жартома». Конкурс «Знавців української мови» закінчився з рахунком 25:25 – перемогла дружба.  Але саме такі свята допомагають дітям  любити свою рідну мову. Вони здружують дитячий колектив, згуртовують, об’єднують однодумців. Діти тягнуться до краси, до цікавої роботи, де б можна було чогось навчитися, щось людям показати, утвердитися в колі своїх однодумців як особистість.
МО вчителів початкових класів








Немає коментарів:

Дописати коментар