неділя, 23 листопада 2014 р.

Місячник БЖ


Місячник безпеки життєдіяльності в школі 

Однією з найактуальніших проблем сучасності є безпека життєдіяльності людини. Єдине найцінніше, що є у людини – це його життя. Статистика свідчить, що 80% усіх аварій та катастроф трапляється за несвідомих дій людини. Головною причиною такого становища є незнання правил власної безпеки, невміння передбачити небезпечні ситуації та їх уникати, а також низький рівень самосвідомості населення. Важливо з раннього віку формувати у дітей свідоме розуміння цінності власного життя та здоров’я, особистої відповідальності. Тому у зв`язку з численними нещасними випадками з дітьми, з метою формування безпечної життєдіяльності кожного року проводиться в закладах освіти України Місячник безпеки життєдіяльності.


     У КЗ «Таврійська ЗОШ І-ІІІ ст..» в рамках
Місячника безпеки життєдіяльності з 07.10.2014 по 30.10. 2014р. було заплановано і проведено комплекс заходів, спрямованих на збереження життя та здоров’я учнів, а також запобігання нещасних випадків у школі та за її межами; формування умінь і навичок чітко діяти у надзвичайних ситуаціях для захисту свого здоров’я та життя; виховання та розвитку високих моральних якостей: відваги, витримки, ініціативи та кмітливості.  
Це тематичні виставки, виховні години, вікторини, конкурс малюнків на тему «Обери життя», конкурс на кращий літературний твір «Що я знаю про пожежного-рятувальника», творчий конкурс «Сам собі рятівник».

     Левада Лідія Павлівна  підготувала змістовну  виставку  «Безпека понад усе», яка нагадала учням про правила поведінки під час природних катаклізм.

   Єдину виховну годину підготувала класний керівник 8 класу Василішина Людмила Борисівна. Діти дізналися багато  нової інформації про пожежу та її наслідки, з яких причин відбуваються пожежі. Наприкінці виховного заходу школярі зробили висновок: «Небезпеку легше попередити, запобігти, ніж її ліквідувати та боротися з нею».

    Обов`язковим виховним заходом Місячника безпеки життєдіяльності являється проведення навчальної евакуації. Так, в КЗ«Таврійська ЗОШ І-ІІІ ст..»  08.10.2014р. було організовано вчителем з основ здоров`я Харенко Інною Костянтинівною проведення навчальної евакуації. Евакуація відбулася чітко  з визначеними  правилами, учні  школи вклалися і навіть перевищили  зазначені норми.

      Проведені заходи допомогли сформувати в школярів пріоритет здорового способу життя; познайомили учнів з основними принципами та закономірностями життєдіяльності людини в природному й соціальному середовищі, спрямованими на збереження життя й зміцнення здоров’я.


Немає коментарів:

Дописати коментар