вівторок, 24 березня 2020 р.

Герої не вмирають! – зустріч з волонтерами до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого відзначається пам’ятний день по всій Україні – День героїв Небесної Сотні…. Не можна викреслити з пам’яті, та з історії народу ті страшні сторінки, як у 2014 році саме 20 лютого загинули люди, за справу, яку досі не завершено.
Нелегко проводити виховні заходи в школі за недавно минулими історичними подіями.
Так, 19 лютого, КЗ «Таврійська ЗОШ І-ІІ ступенів» відвідали представники ГО «Об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО Веселівщини», а саме капелан ЗСУ Запоточний Василь, УБД – Левищенко Костянтин, Кожан Віталій, Барабашев Андрій, Височин Володимир та Рєзнік Інна.
Рєзник Інна розповіла дітям про трагічні і дуже важкі дні новітньої історії України, які відбувались не так давно…. У 2014-му… Переглянувши хроніку подій, помолились за Україну разом із капеланом Василем. Адже війна продовжується, і не відомо скільки ще наших побратимів загине. 


Під звуки метроному всі присутні схилили голови у хвилині мовчання. Ще довго на очах  залишаться сльози, вони не дадуть пам’яті забути їх імена.
 Учасники громадського об’єднання закликали берегти Україну, адже нинішні школярі – це майбутнє нашої держави, це те покоління, на долю якого випадає зберегти цілісність країни, за що і зараз боряться наші воїни, і за що вже загинуло чимало українців.
Діти мали змогу безпосередньо поспілкувались з учасниками бойових дій по завершенню заходу. Здобувачам освіти випала нагода на собі приміряти бронежилет, своїми маленькими рученятами підняти бойові снаряди та зрозуміти, що це не гра на комп’ютері в «Танки», а реальність, в якій, якщо тебе вб’ють, вже не використаєш додаткове життя, гру не почнеш спочатку.
Метою зустрічі було не тільки бажання нагадати про ці визначальні події у новітній історії України, а й виховання в них патріотичної свідомості, любові до Батьківщини, бажання стати гідними громадянами України.
І ми вдячні, від імені усього закладу освіти, що представники ГО «Об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО Веселівщини», відвідали нашу школу.






Немає коментарів:

Дописати коментар