понеділок, 28 жовтня 2019 р.

«Вклонімося величним тим рокам»

Пам'ять, стій! Зупинись на хвилинку.
Серце замри…
Це потрібно не мертвим,
Це потрібно живим!
День визволення України від фашистських загарбників відзначається в країні щороку 28 жовтня. Саме цього дня 1944 року з території України було вигнано останнього солдата нацистського рейху.
З метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні та на відзначення 75-ї річниці визволення України у школі проведено  заходи на відзначення цієї дати.
В останній день перед канікулами,25 жовтня, на загальношкільній лінійці «Вклонімося величним тим рокам» керівник школи Т.М. Гнатко розповіла про значимість цього дня.
Після лінійки вчителі та здобувачі освіти взяли участь у ході до пам’ятника Невідомого солдата у місцевому парку, де дітям повідали перекази очевидців про страшні часи, що пережили таврічани у роки окупації. Вшановуючи пам’ять цих людей, яких здебільшого немає серед живих, учні поклали квіти.
Далі, колектив закладу рушив місцями села, де в часи війни розташовувались протитанковий рів та окоп. Проходячи цими місцями вчитель історії Т.М. Гнатко розповідала, як наші односельці боролись із загарбниками, якою ціною відстоювали село.






Немає коментарів:

Дописати коментар