середа, 11 листопада 2015 р.

Декада суспільно-гуманітарних наук

Святкова лінійка
    
    В Таврійській школі 09.11.2015р стартувала  декада суспільно-гуманітарних наук.  На урочистій лінійці, присвяченій Дню української писемності та мови, у виконанні учнів школи прозвучали чудові поезії про  незгасаюче рідне слово, про Батьківщину, про українську мову. Також  вчителем української мови та літератури Самофаловою Наталією Василівною було оголошено план виховних заходів та конкурсів, що пройдуть у межах декади.
Команда "Один в полі не воїн"
   У середу було вже проведено перший виховний захід для учнів 5-8 класів -   вікторину «Океаном рідної мови», яку підготувала вчитель української мови та літератури Самофалова Н.В. 
     У мовно-літературному змаганні брало участь дві команди: «Юні філологи» ( Василішина Юлія (5кл.),Гілевич Кирило(8кл.), Козловський Іван(7кл.), Саламатін Костянтин(7кл.), Панько Максим(7кл.)) та «Один в полі не воїн» (Клюєва Єлизавета(8кл.), Ганчева Анастасія(8кл.), Воронянська Анжела(5кл.), Осмоловський Владислав(8кл.), Петрова Світлана(7кл.).
Відповідають "Юні філологи"
   Гра була дуже захоплюючою, бо вчитель підібрала багато  цікавих та різноманітних конкурсів. Діти могли  показати свої міцні знання з української мови  у «Бліц-запитаннях», розгадували загадки у конкурсі «Ти мені, я тобі». Які ж мовні змагання без «Редактора»: учні із задоволенням і легкістю редагували запропоновані речення з помилками. Найвеселішим був конкурс з оригінальною назвою «Показуха», бо  для того, щоб виграти, треба було показати неабиякі акторські здібності. Особливо сподобався школярам конкурс під загадковою назвою «Чорна скринька», тут дітям треба було проявити  кмітливість  та логічне мислення.
    Неоминули і вболівальників, для них також було проведено декілька цікавих конкурсів. Найкращих було нагороджено солодкими призами.

    Закінчилася вікторина знавців української мови та літератури перемогою команди «Один в полі не воїн» на чолі з капітаном Клюєвою Єлизаветою. Обидві команди було нагороджено грамотами та солодкими призами.



Немає коментарів:

Дописати коментар