субота, 13 грудня 2014 р.

Солдати армії Добра

Колись давно один дідусь відкрив своєму онуку життєву істину. В кожній людині іде боротьба дуже схожа на боротьбу двох вовків. Один вовк уособлює зло: заздрість, ревнощі, підступність, брехню, зраду. Інший вовк представляє добро: мир, надію, істину, доброту, вірність, милосердя. Онук, зворушений словами дідуся, спитав: "А який вовк перемагає?". Дідусь відповів: "Завжди перемагає той вовк, якого ти годуєш."
Саме такою притчею розпочався позакласний захід до Міжнародного дня волонтера та Дня толерантності у нашій школі під назвою "Солдати армії Добра".
Вчитель Харенко Інна Костянтинівна разом з учнями 7 - 11 класів розповіла про людей, які подекуди ціною свого життя зуміли врятувати та зберегти життя інших. 
Дуже зворушливими, подекуди трагічними, але беземовно героїчними були розповіді дітей та вчителя про блаженну Матір Терезу з Калькутти (понад 40років допомагала злиденним, хворим і сиротам у місті Колката в Індії), дідуся Добрі (старий жебрак, які усі гроші, подані йому на милостиню, витрачає на благодійність для дитячих будинків), Ольгу Кудіненко (українська  дівчина, яка через мережу Facebook організували благодійний проект по допомозі онкохворим дітям), Шаварша Карапетяна (багаторазовий чемпіон з підводного плавання, який ціною своєї кар'єри врятував життя 20 людей, які перебували у тролейбусі, що опинився на дні озера), Павла Бондарєва (севастопольський юнак, який врятував життя двох дітей на дорозі, а сам загинув під колесами іномарки), Вікторії Сото (вчителька школи Сенді Гук, що заховала від вбивці 16 своїх учнів), японської матері (під час землетрусу прикрила собою тримісячного сина), Ірени Сендлер (молода медсестра, яка врятувала 2500 єврейський дітей від неминучої смерті у роки Другої світової війни). Усі ці люди жили і живуть у різних країн, у різні епохи. Але об'єднує їх одне - прагнення допомогти іншим.
Завершився захід притчею про стакан молока, яка мало кого залишала байдужим. У наш час так не вистачає доброти, що про такі речі просто ебіхдно горовити пістійно. Тож творіть добро, допомагайте ближнім і нужденним! Адже саме в цьому і полягає щастя людини.





Немає коментарів:

Дописати коментар