четвер, 13 лютого 2014 р.

Корисні зустрічі

Зустріч із пошуковцями Запорізької області

      Минулої середи 12 лютого 2014 року до нашого навчального закладу завітали представники пошукових загонів Запорізької оласті. Голов асоціації пошукових загонів Запорізької області Смєрдов Володимир Олексійович розповів про діяльність цієї асоціації та її значення для історії. Діяльність пошукових загонів проходить під гаслом В.Суворова: "Війна не закінчується доти, поки не похований останній її солдат". Тому Велика Вітчизняна війна для цих людей триває і сьогодні. Адже щороку представники загону пошуковців (а їх у нашій області чимало) знаходять рештки сотень невідомих героїв Великої Вітчизняної, ідентифікують їх і ховають засолдатськими та християнськими звичаями. Ці герої нашого часу допомагають людям знайти давно пропавших безвісти їхніх родичів. 
      І це дійсно героїчна справа. Адже сьогодні, у такий нелегкий для України час, це потрібно нам, як ніколи. Та й потрібно це не мервим, це потрібно живим. Щоб завжди пам'ятати і не допустити, об щось подібне повторилось знову.
       Цікавю була розповідь Володимира Олексійовича про жіночі штрафбати, про підлітків, кинутих на амбразуру, про лінію оборони Вотан поблизу міста Мелітополя. 
Дякуємо цим людям за ту справу, яку вони сьогодні роблять. 


Немає коментарів:

Дописати коментар